Полицията залови в 6:45 ч. тежкотоварен автомобил с афганистански мигранти в

...
Полицията залови в 6:45 ч. тежкотоварен автомобил с афганистански мигранти в
Коментари Харесай

Полицията залови ТИР с 88 мигранти в Бургас

Полицията залови в 6:45 ч. тежкотоварен автомобил с афганистански мигранти в региона на бензиностанция в бургаски ж.к. " Меден рудник ". Това е и основният път от Средец към Бургас.  По първична информация незаконните мигранти, които са в каросерията на тира, по последни данни на Министерство на вътрешните работи са 88. Закарани са в полицейския сектор в Ченгене скеле. Камионът е със северномакедонска регистрация, 60-годишният шофьор е също македонец. Мигрантите - мъже на междинна възраст, са качени в региона на Дебелт. 

Още 53 мигранти от Афганистан бяха арестувани от чиновници на ГПУ Бургас в региона сред селата Габър и Дебелт. Те са арестувани паралелно с 88-те бежанци, хванати на входа в Бургас, оповестява Нова тв.

Мигрантите са откарани в ГПУ Бургас. Образувано е досъдебно произвеждане и ще се работи от Групово дело “Гранична полиция ”

Днес се чака Районният съд в Бургас да гледа мярката за неотклонение на трима сирийски жители, упрекнати за присъединяване си в канал за трафик на мигранти, заяви БНР.  Те бяха арестувани след злополуката в четвъртък, при която починаха двама служители на реда.

Районният прокурор Мария Маркова разяснява:

" Техните обвинявания са за незаконното подкрепяне на 47 непознати жители без документи за идентичност - всички са сирийски жители, за пребиваването и прекосяването им през страната. Деянието още веднъж е квалифициращо, защото се касае за повече от едно лице, при заплаха за всички поради дейностите на лидера, както и във връзка с малолетни лица. Законодателят е планувал за този вид закононарушение от 1 до 6 години " отнемане от независимост " и санкция от 5 до 20 хиляди лв. " ".

Вчера съдът остави за непрекъснато в ареста сириеца, упрекнат, че е карал автобуса с 47 мигранти, който се блъсна в полицейската патрулка. 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР